Welke vloertegels moet ik kiezen voor mijn boerenkeuken?

Welke vloertegels moet ik kiezen voor mijn boerenkeuken?

Bij het kiezen van welke Retrotegels vloertegels u in een boerenkeuken wilt gebruiken, zijn er een aantal overwegingen. De tegels moeten bestand zijn tegen het constante vocht dat in een keuken mag worden verwacht, aangezien er veel voedsel wordt bereid en gewassen. Bovendien moeten de tegels er goed uitzien en opgaan in de rest van het boerderijmeubilair, aangezien dit een van de visuele kenmerken van een boerderij is die klanten helpt het huis te identificeren wanneer ze op bezoek komen. Een andere overweging is of de tegels al dan niet de nodige bescherming bieden tegen voedselverspilling en andere ongelukken. Boerderijkeukens zijn onderhevig aan veel schade en de tegels moeten een hoge mate van weerstand hebben tegen dit soort schade.

welke vloertegels moet ik kiezen

Er zijn een aantal hoofdtypen vloertegels die worden gebruikt in een boerenkeuken. Een van de meest populaire is gemaakt van cement. Dit is misschien wel het gemakkelijkst schoon te maken en te onderhouden, hoewel sommige cementtegels regelmatig onderhoud nodig hebben om ze er zo goed als nieuw uit te laten zien. Met name het type cement dat u voor uw boerderijtegelvloeren gebruikt, moet geschikt zijn voor beitsen en idealiter gemaakt zijn van een duurzaam, waterdicht, biologisch afbreekbaar materiaal.

Zoals bij elk ander type tegel, zijn de meest populaire tegelsoorten voor boerderijkeukens travertijn, leisteen en klei. Deze zijn echter meestal duurder dan sommige andere opties op de markt, dus sommige mensen willen misschien nadenken over het gebruik van keramische tegels. Het mooie van keramische tegels is dat ze erg op stenen tegels lijken – die populair zijn in keukens op het platteland omdat ze zo gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en veel zijn speciaal ontworpen om te passen bij bestaande boerderijmeubels. Wil je echter een kleur kiezen die opvalt, dan kun je ook tegels kopen met een subtiel patroon of design.

Voor meer informatie zie: Retrotegels